FÉNYKÉPÉSZET

Alkotni valami szépet és ezt meg is mutatni az embereknek. Ez a célom. Jött a lehetőség, hogy ezt megtegyem és megragadtam a kínálkozó alkalmat.

Az élet adta útravalókból tanulva és tudatosan fejlődve jutottam tovább és tovább. Magyarország vezető fotográfusainak egyikénél több, mint 4 évig voltam gyakornok. Itt nem csak a reklám- és divatfotózás rejtelmeit ismerhettem meg, emellett megtanultam hogyan kell az emberekből kihoznom a mélyen rejlő énjüket.

Számomra a fotózás nem csak egy munka, hanem hivatás, amit a legjobb tudásom szerint végzek. Fontos, hogy mint fényképész naprakész legyek a stílusokban és képes legyek változni időről időre, úgy hogy a saját egyéniségemet megtartom. Elengedhetetlen az egyediség, a különlegesség, a profizmus, a megújulás és az, hogy az embereket kizökkentsem a napi rutinból és egy új dimenzióba helyezzem őket, ahol azt adhatják magukból, akik valójában- vagy még annál is többet.

Valami másra, valami újra vágynak az emberek. A konvenciók ledöntése már nem negatív dolog, ha ezt úgy tudom megvalósítani, hogy egy jobbat és szebbet alkothatok. Egy régi mondás szerint a fénykép ellopja az emberek lelkét. Én meg mutatom a lelkét oly módon, hogy a modellem ne azt érezze, hogy elloptak tőle valamit, hanem, hogy kapott valami újat. Több lett!

„Nem adhatok mást, csak mi lényegem.” (Madách Imre: Az ember tragédiája)

Bártfai Barbara

fényképész
TOP